Bildelement

Plugga till lärare på Campus Gotland

Vill du ha ett av världens roligaste och mest betydelsefulla jobb samt eftertraktade kunskaper inom ledarskap? Då är det en bra idé att studera till lärare.

På den här inspirationssidan har vi samlat nyheter och information för dig som är nyfiken på en lärarutbildning i Visby!

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier erbjuder tre utbildningar vid Campus Gotland:

Förutom dom här utbildningar kan du även läsa Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolanKompletterande lärarutbildning, samt Speciallärarprogrammet i Uppsala.

Stort behov av nya lärare

Framtiden ser ljus ut för dig som funderar på läraryrket. Enligt Skolverkets senaste prognos saknas 12 000 nyutexaminerade lärare och förskollärare år 2035. Störst är behoven i Uppsala och på Gotland under den närmaste femårsperioden.

Jobba under tiden du pluggar

Bildelement

Du som vill läsa din lärarutbildning på Campus Gotland har chans att arbeta deltid med lön på en av Gotlands grundskolor under studietiden. En fantastiskt möjlighet att skaffa värdefulla erfarenheter och goda kontakter på arbetsmarknaden.

Läs mer om Region Gotlands läraraspirantanställning.

KARRIÄRVÄGAR I OCH UTANFÖR SKOLAN

Lärarutbildningen lägger grunden för ett omväxlande och spännande yrkesliv, inte bara i skolan. I samhället finns en stor efterfrågan på ledarens egenskaper och pedagogiska förmågor. Inom skolans verksamhet finns möjlighet att avancera som förstelärare och specialpedagog, eller varför inte rektor? Utbildningen öppnar även upp för en forskarutbildning i didaktik.

Funderar du kring olika yrkesvägar med din lärarutbildning? Läs mer om arbetsliv och karriär på UU Karriär

Praktik på Gotland eller utomlands

Kom nära vardagen och testa dina nya kunskaper i skolan. Tack vare vårt nära samarbete med Region Gotland garanterar vi praktik på en av våra många partnerskolor.

Alla studenter vid Uppsala universitets lärarprogram har möjlighet till en utlandstermin på ett universitet i Europa, eller praktik, alltså verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i utlandet. Lärarstudenter vid Campus Gotland har till exempel valt att göra sin praktik på skolor i Tjeckien, Spanien, Frankrike och Skottland.

Intresserad av att veta mer? Gå med i EDU Erasmus på Facebook - en grupp för alla som är intresserade eller nyfikna på ett ERASMUS utbyte.

Följ även institutionens instagramkonto om utlandsstudier.

Om Campus Gotland

Bildelement

På Uppsala universitets nyaste campus finns omkring 2 400 helårsstudenter, varav 1 500 campusstudenter, och 230 anställda. Här bedrivs excellent utbildning och forskning i en tvärvetenskaplig och internationell miljö med särskilt fokus på hållbar utveckling. Som student kan du engagera dig i vår tids utmaningar, både genom din egen lärarutbildning och utvecklingen av Campus Gotland.

Studera och bo i Visby

Campus Camp 2022

Den 18 maj sände vi direkt med fokus på studier och studentlivet i Visby. Här fanns även möjlighet att träffa lärare och studenter från lärarprogrammen vid Campus Gotland online. Se inspelningen från Campus Camp 2022

Bildelement

Studierektor för grundskollärarutbildningarna

Stellan Sundh

Universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

E-post:
stellan.sundh[AT-tecken]edu.uu.se
Telefon:
018-471 83080498-108308
Mobiltelefon:
073-4618616
Senast uppdaterad: 2022-12-19