Checklista - Att tänka på inför vårterminen 2021

Checklista

Vi har satt ihop en checklista till dig, som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för att komma ihåg allt som behöver fixas inför vårterminen 2021.

Så påverkas dina studier av covid-19

På grund av covid-19 ges några vårens program och kurser på campus (med digitala inslag) och en hel del ges helt online. Information om vad som gäller för just din kurs eller ditt program hittar du i Studentportalen som du kan söka fram här.

Håll dig uppdaterad om vad som gäller på universitetets sida "Frågor och svar: undervisning".

För att hindra smittspridningen av corona-viruset ges många kurser och föreläsningar online via e-mötestjänsten Zoom. Dessutom har många av våra stödfunktioner ställt om sina aktiviteter till att mer ske via digitala möten (eller telefonmöten). Därför är det viktigt att du skaffar Zoom-konto vid Uppsala universitet. Läs mer om Zoom.

Viktiga datum

  • 10 december: Antagningsbesked 1 med svarskrav: du som sökt utbildningar till hösten kan se ditt första antagningsbesked på Mina sidor på Antagning.se.
  • 15 december: Sen anmälan öppnar för vårens kurser och program.
  • 16 december senast klockan 24.00: Du måste svara Ja på ditt antagningsbesked för att kunna få plats på den utbildning som du vill gå på. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.
  • 21 december: Andra antagningsbeskedet (som du inte behöver svara på) publiceras på Mina sidor på Antagning.se.
  • Från och med 22 december: Aktivera studentkonto och registrera dig på din eller dina kurser. Du aktiverar ditt konto och hittar dina kurser på Studentportalen, där du också hittar information om respektive kursstart. Observera att kurser som börjar senare under våren kan ha en annan registreringsperiod.
  • 18 januari: Vårterminen börjar.
  • 18 januari: klockan 16: Digital välkomstmottagning inför vårterminen 2021 på Zoom.

Fler bra saker att tänka på