Student våren 2021

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i vår. Börja med checklistan.

Välkommen till Uppsala universitet och Visby!

10 december får du ditt första antagningsbesked

Om du sökt kurser och program till hösten får du antagningsbesked 1 med svarskrav 10 december via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan. Fler viktiga datum:

  • 16 december senast klockan 24.00: Du måste svara Ja på ditt antagningsbesked för att kunna få plats på den utbildning som du vill gå på. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.
  • 21 december: Andra antagningsbeskedet (som du inte behöver svara på) publiceras på Mina sidor på Antagning.se.
  • Från och med 22 december: Aktivera studentkonto och registrera dig på din eller dina kurser. Du aktiverar ditt konto och hittar dina kurser på Studentportalen, där du också hittar information om respektive kursstart. Observera att kurser som börjar senare under våren kan ha en annan registreringsperiod.

Fler viktiga datum finns i vår checklista för nya studenter.

Registreringen gör du i två steg (från och med 22 december):

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto (t ex om du är en nuvarande student) går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att logga in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Digitalt välkomnande till vårterminen på Zoom 18 januari

Vi hälsar nya och nuvarande studenter varmt välkomna till ett digitalt välkomnande inför vårterminen 2021 vid Campus Gotland! När? Måndag 18 januari klockan 16.

Du får träffa rektorsråd Olle Jansson, flera av våra stödfunktioner och möjlighet finns att ställa frågor direkt i chatten.

Livesändningen är öppen för alla nya och nuvarande studenter vid Campus Gotland och länken till sändningen (via Zoom) finns här: https://uu-se.zoom.us/s/62191609153

Ingen anmälan krävs. Välkomnandet håller på cirka 45 minuter. Frågor om evenemanget kan ställas till projektkoordinator Yvonne Näsman via mejl: yvonne.nasman@uadm.uu.se.

Evenemanget "Digitalt välkomnande" finns på Facebook.

SÅ PÅVERKAS DINA STUDIER AV COVID-19

På grund av covid-19 ges några vårens program och kurser på campus (med digitala inslag) och en hel del ges helt på distans. Information om vad som gäller för just din kurs eller ditt program hittar du i Studentportalen som du kan söka fram här.

Håll dig uppdaterad om vad som gäller på universitetets sida "Frågor och svar: undervisning".

För att hindra smittspridningen av corona-viruset ges många kurser och föreläsningar online via e-mötestjänsten Zoom. Dessutom har många av våra stödfunktioner ställt om sina aktiviteter till att mer ske via digitala möten (eller telefonmöten). Därför är det viktigt att du skaffar Zoom-konto vid Uppsala universitet. Läs mer om Zoom.

Installera Zoom och testa din utrustning

Uppsala universitet använder Zoom för att mötas på distans genom undervisning och andra studieformer. Zoom kan användas både för aktiviteter organiserade av lärare och samarbeten studenter emellan. Du kan ladda ner Zoom till din dator, surfplatta eller telefon och du loggar in med ditt studentkonto. Det går att starta Zoommöten både via programet och via lärplattformen Studium (Canvas).

Se till att du har de tekniska utrustning som behövs för att använda Zoom. När du installerar programmet kan du testa ljud och bild. Läs mer om Zoom på sidan "Zoom för studenter".

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information om antagningar med villkor och om du står som reserv hittar du på universitetets studentsidor och hos den institution som kursen tillhör.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Bra länkar för dig som är student hos oss

Sen anmälan öppnar 15 december!

Hann du inte söka någon av våra kurser eller program innan sista ordinarie anmälningsdag 15 oktober? Från och med 15 december har du chansen att göra en så kallad sen anmälan till vårens utbildningar.

Sen anmälan vårterminen 2019
Senast uppdaterad: 2021-08-23