Plugga, äta, umgås och bidra till en hållbar värld - välkommen till campus

Bild

Att gå i land i Visby hamn är att komma rakt in i staden. Bland det första du ser är glasscaféet med alldeles för många smaker, och Campus Gotlands fasad. 

Ett stänk från havet och en vindpust från Almedalen – där ligger ditt campus. Här har du som student dina föreläsningar, men också en massa annat. Studenten Ebba Thulle är på campus varje dag. Hon tycker att det är en lugn och skön miljö att plugga i och gillar att hon träffar människor här, både dom hon känner och nya, intressanta personer. Hon nyttjar gärna att det finns öppna platser att äta på och beställer sin mat i Karma-appen. För den som hellre köper sin lunch eller fika på campus finns restaurangen Maltfabriken som är öppen alla vardagar. I anslutning till biblioteket finns även ett café. Enligt Ebba är biblioteket husets bästa plats att plugga på, för att hon omges av ett lätt sorl från människor som fikar och umgås. 

I något som kallas Green room pågår ett samarbete mellan campus och den stora Coop-butiken utanför murarna. Initiativet heter Food Rescue Gotland och drivs av studenter ihop med butikschefen. Det innebär att studenter två gånger varje vecka får möjlighet att köpa fulla kassar med mat och råvaror till extremt låga priser. Bra mat som butiken annars skulle behöva slänga. Ebba är ofta i Green room, som är ett fysiskt rum inne på campus. Hon beskriver det som en schysst träffpunkt för studenterna. Hon är glatt överraskad av det engagemang som finns bland studenter på Campus Gotland och är själv engagerad i studentorganisationen Envis, som bland annat arrangerar Beach clean up och Sustainable Island. Och en del fester. 

Ebbas tips, förutom att ta en promenad längs havet mellan föreläsningar, är att alltid kolla in anslagstavlorna till vänster bakom receptionen. Den som tittar där har koll på det mesta som händer då den uppdateras frekvent med nya, aktuella aktiviteter. Det kan vara drejning, yoga, karate, padel, tennis, bake sale och mer, mer, mer. 

Senast uppdaterad: 2022-09-07