We’re not fancy

Bild

Restaurangen Bad Wolf BBQ i Visby är en älskad plats – av studenter, locals och turister. Köket är genuin amerikansk söder och smoked ribs står absolut på menyn. Om det är något du inte behöver fundera över är huruvida du blir mätt, större portioner får du leta efter.

Erik och Vanessa är paret som driver restaurangen. Chansen att du som student lär känna dom är ganska stor, att prata med gäster och få alla att känna sig som hemma är nämligen deras grej. Och som sagt, portionerna, priserna och inte minst stämningen lockar våra studenter. Paret ser gästvänligheten som en självklarhet, de är en del av sitt community och skylten på dörren säger precis det, Welcome to our home.

Paret träffades i Florida, Vanessa är ursprungligen från USA och Erik har bott i USA under merparten av sitt vuxna liv. Vanessa var 30 nånting, singel och mitt i en blomstrande karriär inom militären. Livet gick ut på att jobba hårt och tjäna mycket pengar. Men hon gav ändå dejtingappen en chans och hittade Erik. Erik jobbade minst lika mycket, som General Manager för en stor golfklubb i Florida. Via appen hittade han Vanessa och hon beskriver det som kärlek vid första ögonkastet.

I maj 2014 åkte de på semester till Sverige, Erik hade inte varit här på 10 år och för Vanessa var det en helt ny upplevelse. Första stoppet var Visby och efter tre dagar i staden var hon såld. ”Amazing” är ordvalet. För att göra en lång historia kort började båda ifrågasätta det karriärfokuserade livet i staterna och möjligheten att kombinera det med familjeliv. ”We were both within the top one percent of earners in the country and that means all work, not much of a personal life”, säger Vanessa. Dom ville ha en förändring och drömmen om Gotland växte fram – i sökandet efter ett sommarhus hittade de ett café med tillhörande campingstugor och köpte det. Nu var drömmen inte längre ett sommarhus, utan ett helt nytt liv på ön.

I Gothem på, ute på landsbygden på Gotlands östra sida, öppnade de i maj 2015 sin första restaurang. Samma månad gifte de sig på ön. De trivdes med sitt val men längtade fortfarande till Visby och när en ledig lokal dök upp slog de till. Sedan 2016 har de drivit Bad Wolf BBQ i stan och gästerna kommer dit och kommer tillbaka. Deras drivkraft är dels att servera autentisk, unik och så klart god mat. Dels att öppna upp en plats där alla får vara precis som de är. ”We’re not fancy and never trying to be something we’re not. Just come on in”.

bild

Senast uppdaterad: 2022-12-19