Det finns alltid något att göra

Studentlivet startar när turisterna lämnar ön. Plötsligt finns det plats i staden, som fortsätter att leva off season. Och bland oss som är här uppstår en speciell gemenskap – farnytte. Vid sidan av dina studier finns det alltid något att göra och många att göra det med. Ett kvällsdopp vid badbryggan, en lång eftermiddag i soffan hos studentkåren Rindi, en natt på klubb. Många restauranger har öppet och närheten till allt gör det lätt att slinka in. Makaronerna kan du äta en annan dag. Mitt bland allt ligger campus så det är alltid gångavstånd ”hem”. Här berättar vi mer om intressanta platser, personer och aktiviteter som du helt säkert kommer att upptäcka.

Din studiemiljö

Ett litet campus, inom ett stort och välrenommerat universitet, på en mycket speciell plats.

På Campus Gotland kan du läsa utbildningar inom humaniora, juridik, teknik och naturvetenskap, samhällsvetenskap, speldesign, språk, utbildningsvetenskap och vårdvetenskap. Här finns det stora universitetets bredd och alla fördelar med ett mindre campus. Det är lätt att få kontakt med studenter inom helt andra områden och du får mycket tid av dina lärare. Du blir en viktig del av livet här, för alla. Studiemiljöerna är många, inne på campus, på caféerna, på en filt vid havet eller i lä av muren. Ni är cirka 1500 studenter som delar på världsarvsstaden Visby.

Bild

Alla har en plats

Kom innanför murarna och känn havsvinden. Det här är en plats för dig som vill studera tillsammans. 

Mer information via Campus Camp

Campus Camp Online är ett evenemang vid Uppsala universitet - Campus Gotland som äger rum i maj varje år. Inbjudan går ut till potentiella studenter som sökt kandidatprogram vid Campus Gotland.

På Campus Camp får du träffa nuvarande studenter och personal som diskuterar studentlivet, boendesituationenstudentkårenstödfunktionerna och om fritiden och livet i Visby. Du får dessutom en möjlighet att träffa lärare och studenter från just det program du har sökt. 

Inspelningen nedan är från Campus Camp Online som ägde rum 18 maj 2022. 

Resa till Gotland

Bild

Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Det finns studentrabatter.

Resa till och från Gotland

Gör ett studiebesök på Campus Gotland

Hur är det att studera på Campus Gotland egentligen? En idé för att få en uppfattning är att komma hit på studiebesök då vi kan ge en presentation om universitetsstudier och information om våra utbildningar.

Läs mer och boka studiebesök

Senast uppdaterad: 2023-01-12