Studera och bo i Visby

Studera i en medeltida stad precis vid havet, studera hos oss. Läs mer om Visby och Gotland.

Livet på Campus Gotland

Mitt i Östersjön, i världsarvsstaden Visby, finns Uppsala universitet - Campus Gotland. Ett litet campus inom ett stort universitet på en mycket speciell plats.

På Campus Gotland kan du läsa utbildningar inom humaniora, juridik, teknik och naturvetenskap, samhällsvetenskap, speldesign, språk, utbildningsvetenskap och vårdvetenskap.Bild

Som student vid Uppsala universitet - Campus Gotland får du det bästa av två världar: det stora universitetets bredd och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett mindre campus. Här blir du en del av en studiemiljö med mycket lärartid och många kontaktytor till studenter från andra utbildningar.

Den småskaliga lärmiljön skapar förutsättningar för en nära och fördjupad kontakt mellan studenter och lärare. På Campus Gotland är risken att försvinna i mängden minimal, här blir varje student sedd och bekräftad. Såväl föreläsningssalar som bibliotek, kår och studentservice finns samlade på bekvämt gångavstånd på campus.

Livet på Gotland och i Visby

Livet här får höga betyg av gotlänningarna, både hitflyttade och infödda. Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Här finns Studentkåren, Almedalsbiblioteket och inte minst alla de delar av samhället som gör Studenter bildstudentstaden Visby så trevlig. Här finns kulturutbud och idrottsaktiviteter och här kan man även fika gott, året runt. För att inte tala om alla sköna studiemiljöer som det går att sitta och plugga vid i lugn och ro. En bra plats för att skaffa sig kunskaper, upplevelser och minnen för livet.

Med 1 500 studenter i en världsarvsstad med cirka 25 000 invånare kommer du att märka att studenterna är en viktig del av Visby. Campus Gotland ligger mitt i vikingarnas gamla inseglingsled till Visby hamn (nuvarande Almedalen). Nu som då är området en plats där idéer och människor möts, och nya tankar skapas.

Mer information via Campus Camp

Campus Camp är ett årligt evenemang vid Campus Gotland då vi brukar bjuda in de som sökt program hos oss som första- och andrahandsval på resa, boende, studentaktiviteter, träff med lärare och nuvarande studenter på det program man sökt. I maj 2020 var första gången vi testade att genomföra Campus Camp som ett livesänt webbinarium. Även Campus Camp 2021 som ägde rum 26 maj var ett online-evenemang.

Inspelningen nedan är från Campus Camp 2021 där panelen diskuterar studentlivet, boende, om studentkåren, om stödfunktionerna och om fritiden och livet i Visby.

Gör ett studiebesök på Campus Gotland

Hur är det att studera på Campus Gotland egentligen? En idé för att få en uppfattning är att komma hit på studiebesök då vi kan ge en presentation om universitetsstudier och information om våra utbildningar.

Läs mer och boka studiebesök

Senast uppdaterad: 2021-12-13