Plugga vid universitetet

Bild (Plugga på universitetet)

Du kan ta dig dit du vill. Campus Gotland är en del av Uppsala universitet - Sveriges första universitet som grundades 1477. Det var här som allt började. Och det är här som du kan börja din resa.

Är du nyfiken på hur det är att läsa vid universitetet? Vad det innebär och hur det går till? Här ger vi dig en introduktion till flera vanliga begrepp: Så är det att läsa vid universitetet

Kurs eller program?

På universitetet finns det två vägar till examen. Du kan antingen kombinera fristående kurser eller läsa ett färdigt program. Läs mer om kurs eller program.

Tre utbildningsnivåer

Alla kurser och program är uppdelade i tre nivåer. Läs om grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå och om programmens längd.

Campus eller distans?

Ditt campus är din arbetsplats under dina studier. Här möts forskare, lärare och studenter i lärosalar, caféer, parker och bibliotek. Campus Gotland är ett av 11 campus inom Uppsala universitet.

Vill du plugga utan att flytta från hemorten eller studera vid sidan av arbetet? Då kan du läsa någon av våra distansutbildningar. Läs om distansstudier vid Uppsala universitet.

Praktiska frågor

Studierna är inte det enda du behöver ha koll på för att börja plugga. För att trivas som student är vardagslivet med bland annat bostad och pengar också viktigt. Läs om praktiska frågor.

Senast uppdaterad: 2023-03-14