Studenthälsan på Campus Gotland

Välkommen till Studenthälsan! Vi erbjuder föreläsningar och kurser samt individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid. Bild

Vi är här för att hjälpa dig med frågor som är kopplade till livet som student. Det kan till exempel handla om stress, sömnlöshet, dåligt självförtroende, prestationsångest, talängslan, för mycket alkohol eller andra saker som gör studentlivet komplicerat.

Studenthälsan är inriktad på psykosociala frågor. Några genvägar om du behöver kontakta sjukvården eller psykiatrin.

Hur bokar jag ett första besök?

Om du vill träffa en kurator för individuell samtalskontakt ska du boka en telefontid med Studenthälsans telefonrådgivning. Du får då kort berätta för en kurator om vad som bekymrar dig, vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid fråga oss.

Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke.

Du kan inte boka ett första besök via e-post.

Telefonrådgivning, tidsbokning och drop-in

På måndagar, onsdagar och torsdagar före kl 10.00 lägger vi ut bokningsbara telefontider via vår tidsbokningssystem. Gå in och boka en tid för att bli uppringd. Om tiderna är slut läggs nya tider upp nästa dag enligt ovan. För närvarande finns möjlighet att få en nybesökstid inom 1-2 veckor.

Vi har också fysisk drop-in för tidsbokning i Studenthälsans lokaler, måndagar mellan 13.00-14.00. OBS: Måndag 6 november 2023 är drop-in inställd.

Du hittar Studenthälsan på bottenvåningen i B-huset, till vänster i korridoren bakom receptionen och därefter dörren mittemot hissarna.

Hälsosamtal

Studenthälsans hälsopedagoger erbjuder enskilda coachande hälsosamtal. Samtalen utgår ifrån dina behov och kan till exempel handla om kost, sömn, fysisk aktivitet och rutiner. För att boka en tid skickar du ett mejl med ditt namn och telefonnummer till halsopedagog-sh@uu.se. Därefter ringer vi upp dig för att boka in en första tid. Samtalen sker på Zoom.

Synpunkter och klagomål

Lämna synpunkter på Studenthälsan i formuläret så återkommer vi till dig.

Allvarlig psykisk ohälsa

Bild

Om du lider av svår eller långvarig psykiatrisk problematik, eller har haft kontakt med psykiatrin tidigare så bör du vända dig direkt till psykiatriska mottagningen eller till vårdcentralen för remiss till psykiatrin. Kontaktuppgifter vid psykisk ohälsa.

Har du svår ångest, depression eller självmordstankar så ber vi dig att snarast kontakta psykiatriska jourmottagningen

Studenthälsan i Visby

På Studenthälsan jobbar kuratorerna Johan och Anette. Vårt kontor hittar du i korridoren på bottenvåningen i B-huset mittemot hissarna. Läs om hur du bokar tid med oss

Vi har även drop-in helgfria måndagar mellan klockan 13.00-14.00. Måndag 6 november 2023 är drop-in inställd. 

Senast uppdaterad: 2023-11-02