Campuskortet

Du som studerar eller arbetar vid universitetet ska ha ett campuskort. Campuskortet är ett multifunktionskort för inpassering, tillträde till Campus Gotland när byggnaderna är stängda*, till vår datorsal och för att göra kopior/utskrifter.

Du som läser på distans och möjligtvis vistas i universitetets lokaler endast enstaka dagar, behöver inte kvittera ut något campuskort. Tillhör du någon av dessa kategorier kan du bortse från e-postmeddelanden som handlar om kortet.

* Helgfria vardagar klockan 07.30 – 17.00 behöver du inget Campuskort för att komma in på Campus, ytterdörrarna är då upplåsta. Sommartid och i mellandagarna kring jul och nyår gäller andra tider.

Som student måste du ha ett Campuskort

För att du som är ny student ska kunna kvittera ut ett kort måste du ha en aktuell registrering på en kurs eller ett program. Processen kring utdelande av campuskort kräver dessutom att du aktiverat ditt användarkonto vid Uppsala universitet (för att du ska kunna få e-postmeddelandet med instruktioner). Information om hur du aktiverar ditt användarkonto hittar du här. Meddelandet med instruktioner får du vanligtvis ett dygn efter det att du aktiverat ditt studentkonto, men det kan i vissa fall dröja ytterligare något dygn.

Hur får jag ett campuskort?

Instruktioner om hur du beställer ditt campuskort skickas till den e-postadress som finns angiven för dig i vårt studieregister Ladok. Oftast är det samma e-postadress som du använder när du söker utbildningar via Antagning.se. Om du är student och har aktiverat vidarebefordran från din student-e-post till en annan adress så ska meddelandet från oss finnas där. Instruktionerna inkluderas även i den påminnelse som skickas till de som ännu inte beställt kortet.

Hur hämtar jag ut mitt campuskort?

När du genomfört din beställning enligt instruktionen kommer du att meddelas via e-post när du kan hämta ut ditt kort i receptionen på Campus Gotland. När du hämtar ut ditt campuskort kommer du att behöva visa godkänd ID-handling. Som student måste du även ha en aktuell kursregistrering. Se till att du har en registrering för aktuell period innan du besöker receptionen.

Om du har frågor kring Campuskortet...

Senast uppdaterad: 2023-09-15