Söka kurser inom program

Bild

Du som studerar inom program och som ska fortsätta på programmet nästa termin ska i många fall göra kursanmälan via Antagning.se på vårterminer och höstterminer. Före och under antagningsperioderna behöver du hålla reda på några datum. För att behålla din plats genom hela processen är det viktigt att du genomför nedan tre steg, inom respektive deadline.

1. Sök dina kurser via Antagning.se senast 19 april

Sista ansökningsdag inför höstterminen är 19 april. Undvik att vänta till den sista dagen eftersom det då brukar vara hög belastning på Antagning.se.

Information om vilka kurser du ska anmäla dig till och vilka anmälningskoder de har ska du ha fått  från din institution. En del kurser som ingår i ditt program kan vara sökbara endast för dig som är programstudent och kräver att du är inloggad på Antagning.se som programstudent. Även om du har garanterad plats på obligatoriska kurser inom ditt program måste du ändå söka kurserna för att bli antagen. Tänk på att du även måste uppfylla kraven för kursernas behörighet.

Kontrollera att du är behörig genom att titta på dina studieresultat i Ladok genom att logga in på  uu.se/student och jämför med behörighetskraven i kursplanen. Sök kursplaner här

Se guiden för hur du gör anmälan till kurs inom program på Antagning.se (PDF).

Logga in på Antagning.se och följ anvisningarna i pdf-filen ovan.

2. Tacka ja eller nej via Antagning.se senast 22 juli

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Mina sidor på Antagning.se där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av. Sista svarsdag är den 22 juli 2022. Observera! Om du inte tackar ja i tid kommer du att förlora din plats.

3. Registrera dig via uu.se/student inom registreringsperioden

För att inte riskera att förlora din plats till efterkommande reserver måste du registrera dig på kursen. Registreringsperioden öppnar kort efter att antagningsbesked 2 har skickats ut (28 juli) via Antagning.se. Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och det är ditt eget ansvar att ta reda på vad som gäller för just din kurs. Om du inte registrerar dig inom angiven tid så kan du förlora din plats. Utan en registrering kan ditt studiemedel inte heller betalas ut.

Allt om anmälan

På Antagning.se du allt du behöver veta om anmälan, prioritering, hur platserna fördelas, datum, antagningsbesked och hur du ska tänka när du svarar på beskedet.

Allt om anmälan på Antagning.se.

Senast uppdaterad: 2022-09-13