Utskrift och kopiering på Campus Gotland

Vid Uppsala universitet finns gemensamma utskrifts- och kopieringssystem för studenter och anställda med vilka du kan skriva ut, kopiera och skanna in dokument.

eduPrint

Utskriftssystemet eduPrint kan användas både av dig som är anställd eller har ett aktivt studentkonto på Uppsala universitet och av dig som inte har det. Studenter betalar dock ett lägre pris för sina utskrifter än den som inte är student.

Du kan fylla på ditt utskriftskonto online https://eduprint.uu.se (under menyvalet "Add Credit" där du kan betala med VISA eller Mastercard) eller köpa utskriftskuponger i receptionen. Kupongerna finns i valörerna 20 kr (bara i receptionen), 50 kr, 100 kr och 200 kr.

Med ditt Campuskort loggar du smidigt in på skrivarna efter en enkel registreringsprocedur vid den första skrivare du går till. Du kan använda alla student- och biblioteksdatorer på campus för att göra utskrifter, och även din egen dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Observera att du måste vara ansluten till universitetets fasta nätverk eller till eduroam för att kunna använda eduPrint och eduPrint-portalen. Du når dem inte hemifrån.

Hur fungerar eduPrint?

Utskriftssystemet tillämpar så kallad ”FollowPrint”, det vill säga utskrifterna sänds till en central utskriftskö. Det innebär att istället för att skriva ut direkt till en vald skrivare, lagrar eduPrint-utskriften tills du själv väljer vilken skrivare som ska användas.

Kom igång

För att komma igång behöver du logga in i eduPrint-portalen och registrera en utskriftskupong. Du loggar in i eduPrint-portalen med ditt användar-ID och lösenord A.

Logga in i eduPrint-portalen

När det är gjort kan du välja mellan två olika eduPrint-skrivare för att skriva ut. Den första består av en utskriftsklient och en skrivardrivrutin, den andra är en variant av AirPrint-skrivare som även fungerar med mobiltelefoner och surfplattor. Skrivaren med klient har fler valmöjligheter när du skriver ut, medan AirPrint-skrivaren bara har de grundläggande funktionerna, som färgval och pappersstorlek. AirPrint-skrivaren finns i två varianter, en för svart-vita utskrifter och en för färgutskrifter.

Se guider för klient-skrivaren och för AirPrint-skrivaren (OBS, då når bara guiden för AirPrint-skrivaren när du är uppkopplad mot eduroam).

Du kan också skicka dokument som ska skrivas ut som e-postbilagor till adressen print.black@uu.onricoh.se för svart-vita utskrifter respektive print.colour@uu.onricoh.se för färgutskrifter. Mejl kan du skicka även när du sitter på andra nätverk än eduroam.

När du skickat utskriften från datorn går du till valfri eduPrint-skrivare. Väck skrivaren genom att peka på skärmen. Sedan loggar du in med campuskortet eller med användar-id och lösenord A. Första gången du lägger kortet på kortläsaren ombeds du att logga in med användar-id och lösenord för att koppla kortet. Sedan är kortet registrerat och du loggar in genom att lägga det på kortläsaren. Utskrifter som inte hämtas ut försvinner efter tre dygn och debiteras inte.

Prislista

Priser för studenter i kronor inklusive moms per utskriven sida för att kopiera och skriva ut.

A4 s/v A4 färg A3 s/v A3 färg Skanning
enkelsidigt 0,40 0,88 0,68 1,65 0,20
dubbelsidigt 0,32 0,80 0,55 1,55 0,20

Fel på en skrivare

Vid fel på en skrivare, om papperspåfyllning behövs, etcetera: kontakta receptionen.

Senast uppdaterad: 2021-12-08