Biblioteket vid Campus Gotland

Almedalsbiblioteket

Biblioteket

Almedalsbiblioteket är biblioteket för Campus Gotlands studenter. Kontakta oss om du har några frågor!

Almedalsbiblioteket erbjuder campusstudenter litteratur och andra resurser för de ämnen (kurser och program) som är representerade vid Campus Gotland.

Några genvägar (varav några går till bibliotekets webbplats):

Almedalsbiblioteket - en del av Uppsala universitsbibliotek

Almedalsbiblioteket är en del av Uppsala universitetsbibliotek. Det ger dig som student, lärare, forskare tillgång till en stor mängd e-resurser som e-böcker, e-tidskrifter med vetenskapliga artiklar i fulltext samt andra verktyg som underlättar vid studier och vetenskapligt skrivande på alla nivåer.

Almedalsbiblioteket är Sveriges enda integrerade folk- och universitetsbibliotek - något som gör biblioteket till en naturlig och unik mötespunkt mellan student- och kulturlivet på Gotland.

Som student kan du förutom det som universitetsbiblioteket kan erbjuda, även hitta skönlitteratur, DVD-film, TV-spel och musik-CD på biblioteket. Det finns ett rikt utbud av program såsom författarkvällar, föreläsningar och musikevenemang. Se vidare i bibliotekets kalender för aktuella evenemang

Mer information om Almedalsbiblioteket hittar du på dess webbplats.

Datorer och trådlöst nätverk

Biblioteket har ett tiotal bokningsbara datorer som du kan logga in på med ditt lånekonto- eller personnummer samt pinkod. Dessa datorer är inte kopplade till universitetets utskriftssystem eduPrint (se nedan).

För din egna dator, mobil eller surfplatta finns samma trådlösa nätverk som för övriga universitetet, nämligen eduroam. Läs om eduroam och om hur du ställer in det.

Kopiering/utskrifter/scanning

Almedalsbiblioteket använder samma utskriftssystem för utskrift/kopiering för studenter som gäller för Campus Gotland (och Uppsala universitet), nämligen eduPrint. Det finns två eduPrint-skrivare i biblioteket. Läs om eduPrint och utskrifter vid universitetet.

print

Kontakta en bibliotekarie

Kontakta en bibliotekarie

På Almedalsbiblioteket arbetar sex bibliotekarier anställda vid Uppsala universitetsbibliotek, vars uppgift är att ge stöd och service till studenter, lärare och forskare vid Campus Gotland. Bibliotekarierna är ansvariga för bland annat biblioteksundervisning, inköp av studierelaterad litteratur samt särskilda resurser för studenter med funktions- eller läsnedsättningar.

För att få kontakt med oss, skicka gärna ett mejl till almedalsbiblioteket@ub.uu.se.

Senast uppdaterad: 2023-03-23