Student i sommar

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska läsa någon av våra kurser sommaren 2020.

27 april får du ditt antagningsbesked!

Om du sökt kurser till sommaren får du ditt antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan.

Så påverkas dina studier av covid-19

För närvarande (juni 2020) sker undervisning och examination på distans vid Uppsala universitet på grund av covid-19. Det är oklart när universitetet kan återgå till undervisning på campus.

Uppdatering 29 maj: Regeringen meddelade idag att rekommendationen om distansundervisning vid landets lärosäten tas bort från 15 juni.

Håll dig informerad om vad som gäller på våra sidor om coronaviruset.

Har du blivit antagen till en kurs?

Grattis, i så fall! För att inte att förlora din plats måste du dock också registrera dig på kursen! Observera att kurserna kan ha olika registreringsperioder ofta beroende på tid för kursstart (se när kurserna börjar och slutar) så det är viktigt att du registrerar dig i tid på din eller dina kurser. Information om just din kurs hittar du i Studentportalen som du kan söka fram här. I sökfältet anger du anmälningskod eller kursens namn.

Registreringen gör du i två steg:

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Digitalt välkomnande till vårterminen på Zoom 18 januari

Vi hälsar nya och nuvarande studenter varmt välkomna till ett digitalt välkomnande inför vårterminen 2021 vid Campus Gotland! När? Måndag 18 januari klockan 16.

Du får träffa rektorsråd Olle Jansson, flera av våra stödfunktioner och möjlighet finns att ställa frågor direkt i chatten.

Livesändningen är öppen för alla nya och nuvarande studenter vid Campus Gotland och länken till sändningen (via Zoom) finns här: https://uu-se.zoom.us/s/62191609153

Ingen anmälan krävs. Välkomnandet håller på cirka 45 minuter. Frågor om evenemanget kan ställas till projektkoordinator Yvonne Näsman via mejl: yvonne.nasman@uadm.uu.se.

Evenemanget "Digitalt välkomnande" finns på Facebook.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen.

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får du problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller mejla Studentservice vid Campus Gotland.

Boende i Visby i sommar

Sommarboende i Visby

Visby (och Gotland) är ett väldigt populärt turistmål sommartid och därför är det inte heller helt lätt att få tag på en bostad under perioden juni-augusti. Gotlands Studentbostad har sammanställt några tips till dig som letar sommarboende.

Läs om sommarboende 2020

Bra länkar för dig som studerar hos oss i sommar

Senast uppdaterad: 2022-09-13