Student i sommar

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska läsa någon av våra kurser sommaren 2018.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 4 maj!

2 maj får du antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se.

Om du fått plats på en kurs kan du registrera dig från och med 4 maj. För att kunna registrera dig på kursen som du blivit antagen till måste du aktivera ett studentkonto. Du aktiverar ditt konto och hittar dina kurser i Studentportalen.

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att logga in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Om du har en hotmail-adress kan ditt mejl från oss hamna i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i din vanliga inkorg.

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får du problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller mejla Studentservice vid Campus Gotland.

Studentboende i Visby

I sommar samarbetar vi med Gotlands Studentbostad, Uppsala University Housing Office och Gotlandshem vad gäller sommaruthyrning av studentlägenheter i Visby. Det finns ett begränsat antal lägenheter så det är "först till kvarn" som gäller.

Läs mer om sommarboende

Bra länkar för dig som studerar hos oss i sommar

Sommarkurser 2019

Anmälan till kurser sommaren 2019 är öppen 20 februari - 15 mars via Antagning.se.