Om Uppsala universitets alumnnätverk

Uppsala universitets alumnnätverk är ett globalt nätverk för alla tidigare studenter och medarbetare vid Uppsala universitet. Nätverket är din möjlighet att hålla kontakten med universitetet och tidigare studiekamrater, men också att hitta nya vänner och ge tillbaka till ditt alma mater. Över 27 000 alumner i fler än 130 länder runt om i världen har redan valt att bli medlemmar i nätverket.

Universitetshuset i Uppsala.

Vem kan bli medlem?

Medlemskap i alumnnätverket är gratis och alla som har studerat (minst 5hp) eller arbetat vid universitetet kan bli medlemmar. Även hedersdoktorer och gästforskare kan bli medlemmar i nätverket.

Bli medlem!

Hantering av personuppgifter i Uppsala universitets alumnnätverk

VARFÖR BORDE JUST DU BLI MEDLEM?

Som medlem i alumnnätverket får du regelbundet aktuella nyheter om forskning, utbildning och vad som sker vid universitet via Uppsala universitets nyhetsbrev och magasin. Du får även annan aktuell information och erbjudanden samt inbjudningar till evenemang vid universitetet och från de alumnföreningar som du själv väljer att bli medlem i.

Genom att registrera dig som medlem och uppdatera dina kontaktuppgifter godkänner du att vi kan kontakta dig med relevanta inbjudningar och erbjudanden. Du är alltid välkommen till våra campus eller till ett av våra många evenemang över hela världen (länk till kalendariet).

Genom att också bli medlem i någon eller några av de alumnföreningar som finns inom nätverket kan du hålla kontakten med dina tidigare studiekamrater och andra alumner. 

Alumnföreningar och chapters

Inom alumnnätverket finns flera alumnföreningar och internationella chapters som erbjuder sina medlemmar möjligheter att träffas och hålla kontakten. Föreningarna anordnar regelbundet återträffar, föreläsningar, pubkvällar och andra aktiviteter för dig som är medlem.

Om du inte hittar någon förening som passar dig hjälper vi gärna dig att starta en för dig och ditt nätverk. Kontakta oss om du vill starta en alumnförening.

Nytta och nöje

Två skrattande studenter i högtidskläder.

Utöver att alumnnätverket är en kontaktyta för dig som är alumn, ger det dig även möjligheter att själv bidra på olika sätt.


Alumnerna är ambassadörer som sprider Uppsala universitets kunskap och värderingar. Alumnerna ger generöst tillbaka och bidrar till sitt universitet. Många arbetar engagerat med alumnföreningar och chapters. Några ingår som rådgivare när vi utformar våra utbildningar, bidrar som gästföreläsare för våra studenter eller hjälper till med praktikplatser och examensarbeten. Andra bidrar finansiellt till viktiga projekt inom forskning, utbildning eller kultur vid Uppsala universitet.


Alumnerna är en stor tillgång för universitetet!

Engagera dig