Så berörs vi av spelen - Gotland Game Conference 2015

18 maj 2015

Utbildningar i speldesign och spelutveckling har hållits på Campus Gotland sedan 2001. Den 25-26 maj är det dags för ämnesområdets årliga konferens. En viktig del i konferensen är studenternas möjlighet att presentera sina projekt för en expertjury bestående av internationella spelutvecklare.

Gotland Game Conference (GGC) hålls under två dagar och består av föreläsningar, presentationer och olika former av nätverkande. Årets tema handlar om hur effektiva spel kan vara för att nå fram och beröra oss.

- Spel är ett starkt medium och spelutvecklare vet att de kan påverka sin målgrupp, säger Håkan Mattsson, universitetsadjunkt vid institutionen för speldesign, Uppsala universitet och ansvarig för Gotland Game Conference.

Under årets Gotland Game Conference kommer föreläsare från Finland, Japan och USA att ge exempel på spel som har försökt säga något, undersöka vad som sades och vem som sade det. De kommer att visa på alla röster som ett spel kan ha och visa hur effektiva spel kan vara för att nå fram och beröra. Spel kan vara ett medium för att förmedla tankar, lyfta frågor eller reflektera kring problem. Föreläsningarna kommer också att handla om interaktion eftersom spelarna är en del av berättandet.

Föreläsningarna är en del av utbildningen inom speldesign men allmänheten har också möjlighet att komma och lyssna.

I samband med föreläsningarna kommer studenter vid universitetets utbildning för speldesign också att visa cirka 25 spelprojekt. Projekten kommer att bedömas av en professionell jury. Måndag 25 maj klockan 16-19 är också allmänheten välkommen att testa spelen. Studenterna får sedan möjlighet att ta del av dessa spelares feedback på deras arbeten.

Representanter från media hälsas välkomna att följa programmet.

När? 25-26 maj


Var? Wisby Strand Congress & Event, Visby, Gotland

Mer information om GGC på: http://gotlandgameconference.com/2015 samt Facebook https://www.facebook.com/gotlandgameconference

Kontakt: Håkan Mattsson, Uppsala universitet - Campus Gotland, tel: 070-213 56 58, e-post: hakan.mattsson@speldesign.uu.se