Ekonomstudent får Uppsala universitets nationella ridstipendium

26 maj 2014

Eric Lette-stipendiaten Anna Skeppstrand med Morning Star.

Rektor har beslutat om tilldelning av Uppsala universitets Eric Lette stipendium. Stipendiets syfte är att uppmuntra såväl studier som idrott på elitnivå och ges till den student vid svenskt universitet eller högskola som har mest framstående studie-och ridmeriter. Årets stipendiat heter Anna Skeppstrand och läser företagsekonomi vid Stockholms universitet.

Årets stipendium tilldelas fil.stud Anna Skeppstrand som läser företagsekonomi vid Stockholms universitet. Anna Skeppstrand är 23 år och har under en längre tid presterat mycket goda studieresultat samtidigt som hon utövat ridsport på en hög nivå. Hon får stipendiet i tuff konkurrens med 25 andra sökande från hela landet.

- Jag är väldigt glad för detta stipendium, berättar Anna Skeppstrand. Stipendiet uppmuntrar mig verkligen att fortsätta mina studier samtidigt som jag är engagerad inom ridsporten. Tyvärr slutar många elitryttare att studera med jag tycker ridningen har hjälpt mig i studierna. Den har gjort mig mer strukturerad och fokuserad!

Uppsala universitets Eric Lette stipendium inrättades i samband med att ridinstitutionen vid Uppsala universitet firade 350-årsjubileum förra året. Det är ett nationellt stipendium som ges till heltidsstudenter som är inskrivna vid svenska högskolor och som har framstående studie- och ridmeriter, företrädesvis inom dressyr.

Ridinstitutionen vid Uppsala universitet grundades 1663 och är den näst äldsta organiserade ridinstitutionen i världen. Uppsala universitet har delat ut ridstipendier till studenter vid Uppsala universitet sedan 1815. Det nya Eric Lette-stipendiet är nationellt och kan sökas av studenter i hela Sverige som vill satsa på akademisk utbildning och ett aktivt utövande av ridsport.

Anna Skeppstrand kommer att få ta emot stipendiet av Uppsala universitets rektor Eva Åkesson vid Falsterbo Horse Show i juli.

Läs mer om ridinstitutionen vid Uppsala universitet

Ytterligare upplysningar:
Uppsala universitets inspector equitandi Marianne Andersson 070 - 425 0006.

Senast uppdaterad: 2021-02-04