Tre glada studenter står bredvid varandra. De skrattar.

Om lärarutbildningar på Campus Gotland

Vill du ha ett av de mest roliga, omväxlande och betydelsefulla jobb som finns!? Då ska du skaffa dig en lärarexamen. Hos oss blir du en del av vårt gemytliga campus med små studentgrupper där alla blir sedda. Tillsammans ser vi till att du får allt stöd som behövs för att lyckas!

Uppsala universitet erbjuder tre lärarutbildningar i Visby.

I Uppsala ges förutom dessa program även Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolanKompletterande lärarutbildning, samt Speciallärarprogrammet.

Jobba som läraraspirant hos Region Gotland under studietiden

Bildelement

Du som väljer att läsa till grundskollärare vid Campus Gotland har chans att arbeta deltid med lön på en grundskola under tiden du pluggar. En fantastiskt möjlighet att utveckla din blivande roll som lärare, komma loss från plugget och få en extra inkomst.

Läs mer om Region Gotlands läraraspirantanställning.

Yrkesprognos

Framtiden ser ljus ut för dig som vill bli lärare. Enligt Skolverkets senaste prognos saknas 12 000 nyutexaminerade lärare och förskollärare år 2035 och behoven är faktiskt som störst i Uppsala och på Gotland.

KARRIÄRVÄGAR I OCH UTANFÖR SKOLAN

Lärarutbildningen lägger grunden för ett omväxlande och spännande yrkesliv, inte bara i skolan. I samhället finns en stor efterfrågan på ledarens egenskaper och pedagogiska förmågor. Inom skolans verksamhet finns möjlighet att avancera som förstelärare och specialpedagog, eller varför inte rektor? Utbildningen öppnar även upp för en forskarutbildning i didaktik.

Funderar du kring olika yrkesvägar med din lärarutbildning? Läs mer om arbetsliv och karriär på UU Karriär

Praktik på Gotland eller utomlands

Kom nära vardagen och testa dina nya kunskaper i skolan. Tack vare vårt nära samarbete med Region Gotland garanterar vi praktik på en av våra många partnerskolor.

Alla studenter vid Uppsala universitets lärarprogram har möjlighet till en utlandstermin på ett universitet i Europa, eller praktik, alltså verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i utlandet. Lärarstudenter vid Campus Gotland har till exempel valt att göra sin praktik på skolor i Tjeckien, Spanien, Frankrike och Skottland.

Intresserad av att veta mer? Gå med i EDU Erasmus på Facebook - en grupp för alla som är intresserade eller nyfikna på ett ERASMUS utbyte.

Följ även institutionens instagramkonto om utlandsstudier.

Om Campus Gotland

Bildelement

På Uppsala universitets nyaste campus finns omkring 2 400 helårsstudenter, varav 1 500 campusstudenter, och 230 anställda. Här bedrivs excellent utbildning och forskning i en tvärvetenskaplig och internationell miljö med särskilt fokus på hållbar utveckling. Som student kan du engagera dig i vår tids utmaningar, både genom din egen lärarutbildning och utvecklingen av Campus Gotland.

Studera och bo i Visby

Campus Camp 2022

Den 18 maj sände vi direkt med fokus på studier och studentlivet i Visby. Här fanns även möjlighet att träffa lärare och studenter från lärarprogrammen vid Campus Gotland online. Se inspelningen från Campus Camp 2022

Bildelement

Studierektor för grundskollärarutbildningarna

Stellan Sundh

Universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

E-post:
stellan.sundh[AT-tecken]edu.uu.se
Telefon:
018-471 83080498-108308
Mobiltelefon:
073-4618616
Senast uppdaterad: 2023-04-18