KÖKSTRÄDGÅRDEN

Mer mat behöver produceras lokalt för att klara hållbarhetsutmaningarna. Men hur funkar det att odla på en liten yta i stan? Campus Gotlands köksträdgård utanför huvudentrén är öppen för alla som vill prova på och driva egna odlingsprojekt.

Skaffa en egen odlingsruta

Nu söker vi studenter och personal som vill ta hand om en egen bit av köksträdgården för att odla. Fröer, redskap och annan utrustning som behövs för projektet tillhandahålls av Campus Gotland. 

Låter det intressant? Kontakta Leonie Paul leonie.paul@angstrom.uu.se eller gå med i gruppen Campus Gotland Kitchen Garden på Facebook

B51 Äutsikten

Vi bygger en ny klimatsmart föreläsningssal. Renoveringen av sal B51 med det nya namnet Äutsikten är en del av universitetets satsning för att minska klimatpåverkan. Läs mer om projekt Äutsikten här

Sektionen EnVis

Är du medlem i kåren och intresserad av hållbarhetsfrågor? Då ska du gå med i sektionen EnVis. Här samlas studerande inom de miljöinriktade programmen på campus men alla kårmedlemmar är välkomna att gå med.

Kontakt

E-post: envis@rindi.com
EnVis facebooksida
EnVis facebookgrupp

Food Rescue Gotland

Food Rescue Gotland är en ideell organisation som startats av studenter vid Uppsala universitet Campus Gotland för att öka tillgången på mat och för att minska matsvinnet. Delta i deras veckovisa maträddningsuppdrag på måndagar och torsdagar.

Food Rescue Gotland på Facebook

Engagera dig

Vill du komma i kontakt med någon på Campus Gotland som jobbar med hållbarhetsfrågor?

Kontakta oss via e-post: sustain.gotland@uu.se

Senast uppdaterad: 2022-05-20