Studenter och lärare sitter vid småbord och pratar med varandra. De har fått varsin lunchmacka.

Campus Gotland Community Kitchen

Visste du att du kan köpa hållbar och svinnsmart mat på studentkåren Rindi? Campus Gotland Community Kitchen erbjuder luncher till studentvänliga priser producerade av råvaror med kort datum eller som av kosmetiska skäl sorterats ut av butiker. Serveringen är öppen för alla

Initiativet är finansierat av Uppsala universitets klimatpott. 

Öppettider: torsdagar klockan 12:00-13:00 på Gotlands Studentkår Rindis kårhus (Rindiborgen) Tage Cervins gata 1 i Visby.

Campus Gotland Community Kitchen på Instagram

Cykelvänligt campus

Behöver du hjälp med din cykel? Nu finns det en verktygslåda på studentkåren Rindi som du kan låna för enklare reparationer. Dessutom arrangerar vi workshops för studenter och personal där vi tillsammans fixar våra cyklar. Håll utkik i Campus Gotlands sociala medier för nästa tillfälle.

Kontakt

Lån av verktygslåda: socialt@rindi.com

Illustration. Cykel.

B51 Äutsikten

Gradängtrappa i trä med färglada sittpuffar.

Vi bygger en ny klimatsmart föreläsningssal. Renoveringen av sal B51 med det nya namnet Äutsikten är en del av universitetets satsning för att minska klimatpåverkan. Läs mer om projekt Äutsikten här

Sektionen EnVis

Är du medlem i kåren och intresserad av hållbarhetsfrågor? Då ska du gå med i sektionen EnVis. Här samlas studerande inom de miljöinriktade programmen på campus men alla kårmedlemmar är välkomna att gå med.

Kontakt

E-post: envis@rindi.com
EnVis facebooksida
EnVis facebookgrupp

Logotyp Envis

Food Rescue Gotland

Logotyp Food Rescue

Food Rescue Gotland är en ideell organisation som startats av studenter vid Uppsala universitet Campus Gotland för att öka tillgången på mat och för att minska matsvinnet. Delta i deras veckovisa maträddningsuppdrag på måndagar och torsdagar.

Kontakt

Food Rescue Gotland på Facebook

Engagera dig

Illustration med texten Hållbara Campus Gotland.

Vill du komma i kontakt med någon på Campus Gotland som jobbar med hållbarhetsfrågor?

Kontakta oss via e-post: sustain.gotland@uu.se

Senast uppdaterad: 2023-04-27