The Worm: Terrestric, Fantastic and Wet

Utställning av Anne Duk Hee Jordan och Pauline Doutreluingne, Tyskland, visades på Campus Gotland 25 februari - 5 mars 2022. Evenemanget var en del av GRASS Fellow, ett samarbetet mellan Uppsala universitets tvärvetenskapliga forskarskola inom hållbar utveckling och Baltic Art Center.

Om

Anne Duk Hee Jordan arbetar bland annat med teckning, egenhändigt byggda robotar, ätbara landskap, skulptur, film och ljud. Det är framför allt andra livsformer, insekter och växter, som lever jämte människorna på jorden som hon kärleksfullt observerar, bjuder in och ger huvudrollen i sina konstverk. Tillsammans med Pauline Doutreluingne har hon skapat The Worm: Terrestrial, Fantastic and Wet, en filminstallation där betraktaren får en fascinerande inblick i maskarnas värld. Här utforskas biologiska, fysiologiska och sexuella aspekter av masken med mjuka skulpturer, film och ljud. Utställningen är en färgsprakande och hallucinatorisk hyllning till masken i alla dess former.

Anne Duk Hee Jordan är en koreansk-tysk konstnär född 1978. Pauline Doutrelouingne, född 1982 i Belgien, är verksam som frilanscurator och pedagog. De arbetar och lever tillsammans i Berlin. På inbjudan av Statens konstråd, och i samarbete med Baltic Art Center, arbetar de just nu med "Brakfesten", en skulptural installation och film baserad i naturreservatet Södra Hällarna. Verket presenteras under 2022.

Senast uppdaterad: 2022-05-02