Boende, bokning och kontakt

Stationen kan nyttjas av både forskare och studenter. Studenter och personal vid Uppsala universitet har förtur. Externa forskare och studenter är välkomna i mån av plats. En avgift kan komma att tas ut baserat på vilken typ av lokal och utrustning som används.

Kostnaden baseras på nyttjande av experimenthall, termokonstantrum, genomflödande brackvatten, kontorsplats och sovplats. Kostnaden för experimenthallen innebär tillgång till del av hallen. Om verksamheten förutsätter genomflödande brackvatten eller tillgång till termokonstantrum tas avgift ut även för detta.

Kontorsplats innebär tillgång till skrivare, kopiator, telefon och nätuppkoppling (men ej dator). Sovplats utgör del i fyrbäddsrum. Dusch finns.

Några tips

Du bör ha med dig handdukar, lakan och örngott (kuddar och täcken samt filtar finns).

Övrigt som är bra att ha med: Anteckningsbok, termos, varma kläder, stövlar, regnkläder och inneskor. Eftersom stationen ligger i direkt anslutning till vatten (Östersjön, Bästeträsk och Blå lagunen) så kan vi också rekommendera att du tar med dig badkläder. Ta också med kikare om du har någon!

I stationens kök finns allt för att laga din egen mat. Glöm dock inte att köpa med livsmedel innan du kommer hit. Handlar du inte i Visby så finns en ICA-affär i Fårösund (cirka 15 minuter med bil från Ar) eller Konsum i Lärbro (cirka 20 minuter med bil från Ar).

Kontakta oss

Vi tar gärna emot frågor om stationen, dess möjligheter och öppettider.

Besöks- och postadress:

  • Forskningsstationen Ar
    Uppsala universitet
    Fleringe
    624 60 Lärbro

Föreståndare

Gunilla Rosenqvist

Projektledare vid Institutionen för geovetenskaper, Naturresurser och Hållbar utveckling

E-post:
gunilla.rosenqvist[AT-tecken]geo.uu.se
Telefon:
018-471 82500498-108250
Mobiltelefon:
070-1679913070-3768158
Senast uppdaterad: 2021-05-18