Campus Gotland

Att tänka på inför vårterminen 2018

Vi har satt ihop en checklista till dig, som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för att komma ihåg allt som behöver fixas inför vårterminen 2018.

8 december: Antagningsbesked 1 med svarskrav: du som sökt utbildningar till hösten kan se ditt första antagningsbesked på Mina sidor på Antagning.se.
15 december: Sen anmälan öppnar för vårens utbildningar.
19 december senast klockan 24.00: Du måste svara Ja på ditt antagningsbesked för att kunna få plats på den utbildning som du vill gå på. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.
27 december: Andra antagningsbeskedet (som du inte behöver svara på) publiceras på Mina sidor på Antagning.se.
Från och med 28 december: Aktivera studentkonto och registrera dig på din eller dina kurser. Du aktiverar ditt konto och hittar dina kurser på Studentportalen, där du också hittar information om respektive kursstart. Observera att kurser som börjar senare under hösten kan ha en annan registreringsperiod.
15 januari: vårterminen börjar (som håller på till 3 juni 2018).

Sök bostad: Hitta bostad i Visby och kolla om du har rätt till bostadsbidrag.
Se till att du är försäkrad: Som student är du försäkrad under studietid och på väg till och från universitetet. Läs mer om försäkringar.
Sök studiemedel: Det vanligaste sättet att finansiera sina studier är med statliga studiemedel. Läs mer om din ekonomi som student.
Boka resan till Visby: Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Läs mer om resor till och från Gotland.
Meddela oss gärna innan studierna om du har en funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna. Läs om studier och funktionshinder.