Student våren 2019

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i vår. Börja med checklistan.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 21 december!

11 december får du ditt antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se.

För att kunna registrera dig på kursen/-er som du blivit antagen till måste du aktivera ett studentkonto. Du aktiverar ditt konto och hittar dina kurser i Studentportalen.

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att klicka dig in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Fler viktiga datum finns i vår checklista för nya studenter.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Om du har en hotmail-adress kan ditt mejl från oss hamna i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i din vanliga inkorg.

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får du problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Sen anmälan öppnade 14 december!

Hann du inte söka någon av våra kurser eller program innan sista ordinarie anmälningsdag 15 oktober? Från och med 14 december har du chansen att göra en så kallad sen anmälan till vårens utbildningar.

Sen anmälan vårterminen 2019