Träffa Campus Gotland

Hur är det att studera på Uppsala universitet - Campus Gotland? Vi erbjuder en presentation om universitetsstudier och information om våra utbildningar.

Campus Gotland tar gärna emot skolor, utbildningsföretag, föreningar, etc. för studiebesök. Vi skräddarsyr besöken så att de ska passa olika gruppers behov och förväntningar.

Det är Campus Gotlands studie- och karriärvägledare som ansvarar för studiebesöken. Tillsammans berättar de om hur det är att studera på universitetet i allmänhet och hur det är att läsa på Campus Gotland i synnerhet.

Ett typiskt studiebesök kan se ut så här:

  • Allmän information om universitetsstudier och Campus Gotland, hur man söker, grundläggande/särskild behörighet, presentation av de program vi har, hur man finansierar sina studier, med mera.
  • Rundvandring i våra lokaler.
  • Student som berättar om studentlivet - Hur är det att vara student, skillnader mot gymnasiet/grundskolan, "därför valde jag min utbildning", framtidsplaner, med mera.

Kontakta Studievägledningen för att boka in ett studiebesök hos oss. Observera att vi rekommenderar dig att boka ett studiebesök minst tre veckor i förväg.

Uppskattat besök

Besöket ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär och är ofta väldigt uppskattat. Ni är varmt välkomna till oss på Campus Gotland!

Öppet hus på Campus Gotland

Varje år bjuder vi in gymnasieelever i årskurs tre (och eventuellt årskurs 2) samt samt elever från Kompetenscentrum Gotland (tidigare KomVux) och Gotlands folkhögskola till Öppet hus på Campus Gotland. Läs mer om Öppet hus. Preliminärt äger nästa Öppet hus rum i november 2017.

Öppet hus på Campus Gotland

Varje år slår vi upp portarna för dig som är nyfiken på våra utbildningar och på livet som student på Campus Gotland. Läs mer om Öppet hus.

Se och hör några studenter berätta om sitt studentliv i Visby

Se och hör studenterna Hanna, Nazmee, Astrid, Lilaf, Oskar och Josefin berätta om vad de tycker om att plugga på Campus Gotland.

Praktiska frågor

Boende, resor, ekonomi, funktionshinder - här kan du få svar på de praktiska frågorna kring att plugga på Campus Gotland.

Kontakta oss om du har några frågor

Kontakta Studievägledningen vid Campus Gotland om du har frågor kring studiebesök eller Öppet hus.

Bli inbjuden till Campus Camp