Campus Gotland - det bästa av två världar

Uppsala universitet är inte bara anrika och moderna campus i Uppsala. Vårt nyaste campus ligger i hjärtat av Visby och heter Campus Gotland.

Här kan du läsa utbildningar inom humaniora, juridik, teknik och naturvetenskap, samhällsvetenskap, speldesign, språk, utbildningsvetenskap och vårdvetenskap.

Som student vid Uppsala universitet - Campus Gotland ska du få det bästa av två världar: det stora universitetets bredd och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett mindre campus. Här blir du en del av en studiemiljö med mycket lärartid och många kontaktytor till studenter från andra utbildningar.

Den småskaliga lärmiljön skapar förutsättningar för en nära och fördjupad kontakt mellan studenter och lärare. På Campus Gotland är risken att försvinna i mängden minimal, här blir varje student sedd och bekräftad. Såväl föreläsningssalar som bibliotek, kår och studentservice finns samlade på bekvämt gångavstånd på campus.

Studera och bo på Gotland

En medeltida stad precis vid havet. Pittoreska studentboenden och ett universitet där närhet och gemenskap betyder allt. Läs mer om Visby.

Se och hör några studenter berätta om sitt studentliv i Visby

Se och hör studenterna Hanna, Nazmee, Astrid, Lilaf, Oskar och Josefin berätta om vad de tycker om att plugga på Campus Gotland.

Om resor till och från Gotland

Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Det finns studentrabatter. Läs mer om resor till och från Gotland.

Bli inbjuden till Campus Camp i Visby!

Sök ett av våra utbildningsprogram som förstahandsval och få chansen att bli inbjuden till Campus Camp i mitten av maj hos oss i Visby!

Vi finns på Facebook och twitter

Kommunicera med oss och få nyheter på Campus Gotland på facebook. Vi finns också på twitter: @UUCampusGotland och Instagram.

Några ord från rektor Eva Åkesson

"Välkommen att vara med och skapa framtiden - välkommen till oss", säger Uppsala universitets rektor Eva Åkesson.

Utbildningar på Campus Gotland

Campus Gotland är en del av Uppsala universitet