Studera och bo på Gotland


Livet här får höga betyg av gotlänningarna, både hitflyttade och infödda. Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Här finns Studentkåren, Almedalsbiblioteket och inte minst alla de delar av samhället som gör studentstaden Visby så trevlig. Här finns kulturutbud och idrottsaktiviteter och här kan man även fika gott, året runt. För att inte tala om alla sköna studiemiljöer som det går att sitta och plugga vid i lugn och ro. En bra plats för att skaffa sig kunskaper, upplevelser och minnen för livet.

Med över tusen studenter i en världsarvsstad med drygt 23 000 invånare kommer du att märka att studenterna är en viktig del av Visby. Campus Gotland ligger mitt i vikingarnas gamla inseglingsled till Visby hamn (nuvarande Almedalen). Nu som då är området en plats där idéer och människor möts, och nya tankar skapas.

Välkommen till oss!

Ps. Här kan du se och höra intervjuer med några av våra studenter.

Plugga på Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland skapades 1 juli 2013 när Högskolan på Gotland gick samman med Uppsala universitet.

Se och hör några studenter berätta om sitt studentliv i Visby

Se och hör studenterna Hanna, Nazmee, Astrid, Lilaf, Oskar och Josefin berätta om vad de tycker om att plugga på Campus Gotland.

Praktiska frågor

Boende, resor, ekonomi, funktionshinder - här kan du få svar på de praktiska frågorna kring att plugga på Campus Gotland.

Bli medlem i Studentkåren Rindi

Bli medlem i Studentkåren i Rindi och få ett roligare och mer innehållsrikt studentliv. Dessutom får du rabatter på allt från glasögon till mat och dryck.

Plugga på universitetet

Är du nyfiken på hur det är att läsa vid universitetet? Om vilka vägar du väljer för att få en examen? Läs mer om universitetsstudier.

Vi finns på Facebook och twitter

Kommunicera med oss och få nyheter på Campus Gotland på facebook. Vi finns också på twitter: @UUCampusGotland och Instagram.

Utbildningar på Campus Gotland

Bli inbjuden till Campus Camp