Praktiska frågor

Studierna är inte det enda du behöver ha koll på för att börja plugga. För att trivas som student är vardagslivet med bland annat bostad och pengar också viktigt.

Hur vill du bo?

I Visby finns det flera sätt att bo som student. Studentkorridor, lägenhet, andrahand eller inneboende är några alternativ. På vår sida om bostäder finns mer information.

Resor till och från Gotland

Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Studenter får rabatter på både färjan och flyget. Du som folkbokför dig på Gotland under studietiden får ännu bättre priser på färjan, så kallad "Gotlandsrabatt". Läs mer om resor till och från Gotland.

Har du koll på ekonomin?

Som student vid Uppsala universitet kan du söka våra stipendier. Det vanligaste sättet att finansiera sina studier är dock med statliga studiemedel som du söker från CSN. På vår sida om ekonomi kan du läsa om hur du ansöker.

Studier och funktionshinder

Om du har en funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få stöd under din studietid vid universitetet. Du ska kunna visa intyg på funktionsnedsättningen. Läs mer om studier och funktionshinder.

Försäkringar

Som student vid universitetet är du försäkrad under skoltid. Om du ska plugga eller praktisera utomlands är du också försäkrad. Läs mer om försäkringar.

Sjukanmäl dig om du blir sjuk

Blir du sjuk under dina studier och har studiemedel måste du alltid göra en sjukanmälan till Försäkringskassan.

Boende i Visby

I Visby finns både studentlägenheter och trevliga privatbostäder som hyrs ut under läsåret. Läs mer om studentboende i Visby.

Om resor till och från Gotland

Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Det finns studentrabatter. Läs mer om resor till och från Gotland.

Bli medlem i Studentkåren Rindi

Bli medlem i Studentkåren i Rindi och få ett roligare och mer innehållsrikt studentliv. Dessutom får du rabatter på allt från glasögon till mat och dryck.

Viktiga datum och terminstider

Inför varje antagningsomgång (till vår, höst- och sommarterminerna) är det en hel del datum att komma ihåg. Vi har samlat alla viktiga datum för ansökan till universitetet samt terminstiderna här.

Plugga på universitetet