Campus Gotland

Visby

En medeltida stad precis vid havet. Pittoreska studentboenden och med Campus Gotland ett universitet där närhet och gemenskap betyder allt.

Studera i Visby

Livet här får höga betyg av gotlänningarna, både hitflyttade och infödda. Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Här finns Studentkåren, Almedalsbiblioteket och inte minst alla de delar av samhället som gör studentstaden Visby så trevlig. Här finns kulturutbud och idrottsaktiviteter och här kan man även fika gott, året runt. För att inte tala om alla sköna studiemiljöer som det går att sitta och plugga vid i lugn och ro. En bra plats för att skaffa sig kunskaper, upplevelser och minnen för livet.

Med över tusen studenter i en världsarvsstad med cirka 25 000 invånare kommer du att märka att studenterna är en viktig del av Visby. Campus Gotland ligger mitt i vikingarnas gamla inseglingsled till Visby hamn (nuvarande Almedalen). Nu som då är området en plats där idéer och människor möts, och nya tankar skapas.

Välkommen till oss!

Ps. Se och hör intervjuer med några av våra studenter berätta om livet i Visby.

Få en inbjudan till Campus Camp!

Campus Camp är ett årligt evenemang vid Uppsala universitet - Campus Gotland som äger rum hos oss i Visby lördag - söndag (två dagar) i mitten av maj varje år. Inbjudan går ut till dig som söker program på grundnivå vid Campus Gotland som förstahandsval.

Läs mer om Campus Camp

Student vid Campus Gotland

Studerar du redan vid Campus Gotland? På våra studentsidor hittar du aktuell information och länkar till stöd och service för dig som student, stipendier, regler och rättigheter och Studentportalen.

Ska du börja plugga på Campus Gotland i höst? På vår välkomstsida för nya studenter har vi samlat en hel del bra information.