Plugga på universitetet

Du kan ta dig dit du vill. Campus Gotland är en del av Uppsala universitet - Sveriges första universitet som grundades 1477. Det var här som allt började. Och det är här som du kan börja din resa.

Är du nyfiken på hur det är att läsa vid universitetet? Vad det innebär och hur det går till? Här ger vi dig en introduktion till flera vanliga begrepp: Så är det att läsa vid universitetet

Kurs eller program?

På universitetet finns det två vägar till examen. Du kan antingen kombinera fristående kurser eller läsa ett färdigt program. Läs mer om kurs eller program.

Tre utbildningsnivåer

Alla kurser och program är uppdelade i tre nivåer. Läs om grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå och den så kallade Bolognaprocessen.

Campus eller distans?

Ditt campus är din arbetsplats under dina studier. Här möts forskare, lärare och studenter i lärosalar, caféer, parker och bibliotek. Campus Gotland är ett av 11 campus inom Uppsala universitet.

Vill du plugga utan att flytta från hemorten eller studera vid sidan av arbetet? Då kan du läsa någon av våra distansutbildningar. Läs om distansstudier vid Uppsala universitet.

Studentintervjuer

Hur är det egentligen att plugga vid Campus Gotland? Hör vad våra studenter säger om studentlivet och om hur det är att läsa hos oss.

Bläddra i Studier & studentliv

Vill du börja plugga? Läs inspirationsmagasinet om studier och studentliv vid Uppsala universitet. Bläddra i Studier & studentliv.

Utlandsstudier

Vill du få internationell erfarenhet och nya perspektiv? Vill du vässa dina språkkunskaper? Läs då mer om utlandsstudier.

Praktiska frågor

Här har vi samlat nyttiga länkar för dig som funderar på att studera hos oss.

Gör ett studiebesök på Campus Gotland