Eduroam = trådlöst nät, WLAN, wifi

Vad är eduroam? 

Eduroam (education roaming) är en världsomspännande tjänst för trådlöst nät som utvecklats för den internationella forsknings- och utbildningsvärlden.

Anställda och studenter vid Uppsala universitet kan använda eduroam, så länge du har ett giltigt anställd- eller studentkonto på universitetet.

Du behöver lösenord B för att kunna använda eduroam

För att kunna ställa in eduroam måste datorn vara på en plats där det finns möjligheter att nå det trådlösa nätet eduroam. Du behöver också ditt användarnamn och lösenord B vid Uppsala universitet.

Du kan sätta upp Lösenord B -  om du inte redan har ett - här:

Koppla upp dig mot det trådlösa nätet eduroam

När du har Lösenord B enligt ovan måste du ställa in eduroam så att du kan koppla upp dig med din dator, smarta telefon eller surfplatta. Se guider nedan:

Eduroam utanför Uppsala universitet

Studenter och anställda vid Uppsala universitet kan använda eduroam vid besök på andra lärosäten och en mängd andra ställen, där eduroam är åtkomligt:

Andra trådlösa nätverk

När du sitter i Campus Gotlands lokaler och vill koppla upp din bärbara dator, läsplatta eller smartphone så dyker alternativet "Campus Gotland" upp vid sidan av "eduroam".

Nätverket "Campus Gotland" använder vi för gästkonton till externa besökare på campus, till exempel när vi har konferenser. Personal som vill skapa ett gästkonto gör det här.

Om du skulle besöka något campus på Uppsala universitet i Uppsala så dyker "UpUnet-S" som möjligt alternativ vid sidan av "eduroam". UpUnet-S kan du inte använda på Campus Gotland utan bara i Uppsala. Läs mer om UpUnet-S.

IT-stöd och Helpdesk

IT-stöd och Helpdesk vid Campus Gotland.

Driftinformation om eventuella avbrott på universitetets datasystem

Här finns driftinformation och eventuella avbrott rörande IT-systemen vid Uppsala universitet.

Det finns tre datorsalar på Campus Gotland

Om du inte har egen dator så har vi två datorsalar tillgängliga för dig som är student vid Campus Gotland.

Om utskrifter och kopiering på Campus Gotland

Du kan skriva ut från datorerna i datorsalarna eller via webben. Läs mer om utskrift och kopiering.