Professor i kulturvård del av expertpanel

EU-kommissionen har nyligen utsett professor Christer Gustafsson vid konstvetenskapliga institutionen att delta i expertpanelen för European Heritage Label.

European Heritage Label är Europas motsvarighet till Unescos världsarvslista. I panelen sitter bland annat fyra kulturarvsexperter. En av dem är Christer Gustafsson från Uppsala universitet. Men här finns också den förre generalsekreteraren för ICOMOS (Unsecos samarbetspartner för världsarvsfrågor) och en f d ungersk minister.

– Det ska bli väldigt intressant och mycket viktigt uppdrag. Inte minst nu när kultur- arvsfrågor har fått ett ökat politiskt intresse i Europa i tider av snabba förändringar, säger Christer Gustafsson. Kulturarv är en självklar resurs för hållbar utveckling. Heritage Label har ett viktigt inkluderande, hållbart och ekonomiskt utvecklingsperspektiv.

Totalt 29 kulturmiljöer har hittills fått utmärkelsen. Bland dem märks Aten i Grekland och Solidarnosz varv i Gdansk. Till panelen utser EU-kommissionen fyra experter, EU parlamentet fyra, Europarådet fyra samt Regionernas Europa en.

Fler nyheter från Campus Gotland

Presskontakt vid Campus Gotland

Petra Lindberg

E-post: petra.lindberg@uadm.uu.se

Telefon: 0498 - 10 8249

Almedalsbibliotekets kalendarium


Bibliotekets evenemang finns här.

Sociala medier

Campus Gotland finns i följande sociala medier:

Campus Gotland på Facebook Facebook:
www.facebook.com/uu.campusgotland

Campus Gotland på Twitter Twitter:
https://twitter.com/UUCampusGotland

Campus Gotland på Instagram Instagram:
http://instagram.com/campusgotland